Diemelsee

http://www.diemelsee.de/typo3temp/pics/168ca9c7f1.jpg    http://www.diemelsee.de/typo3temp/pics/96b960bd32.jpg    http://www.diemelsee.de/typo3temp/pics/b94f1b78f6.jpg

De Diemelsee ligt op 12 kilometer van het huis, verscholen tussen de bergen van het Sauerland en is een eldorado voor natuurliefhebbers, wandelaars en watersporters.

Laat u zich – al vanaf het voorjaar – inspireren tot een boottocht met een rondvaartboot of wordt zelf kapitein van één van de elektrische boten. Hier is het ook goed vertoeven voor actieve vissers, zeilers, surfers, kanovaarders, zwemmers en duikers.

De Diemeltalstuwdam, die in de jaren 1920 tot 1924 werd gebouwd en het 166 ha grote meer, vormen het middelpunt van het Diemelsee natuurpark dat zich tot aan het huis strekt.

De stuwdam werd gebouwd ter vermindering van het hoogwatergevaar en ter compensatie van de waterstand in de Weser. Het meer dankt zijn populariteit, naast het regelen van de waterstand, aan de talrijke recreatiemogelijkheden, die het biedt.

De Diemelsee is per fiets via de openbare weg (L 3393), alsmede via de mountainbikeroutes (route 30 en 33) binnen enkele autominuten bereikbaar en is zomer en winter de moeite van een bezoek waard.Diemelsee 2    Diemelsee    Diemelsee 3

Sociaal: