Winteractiviteiten

Interaktive Skigebietskarte

Het skigebied Willingen is het centrum van het Winterpark Willingen, maar het aanbod is nog veel omvattender. Wintersporters vinden ook in de omliggende dorpjes Usseln en Schwalefeld uitstekend geprepareerde skipistes en loipes. De pistes in Willingen zijn ’s avonds verlicht, waardoor ook in de avonduurtjes geskied/snowboard kan worden

In het totaal zijn er 22 skiliften met 18 kilometer afdalingen. Ook voor langlaufen is Willingen een begrip. Willingen biedt 104 kilometer goed geprepareerde langlaufloipes, klassiek als ook skating. Door de talrijke mogelijkheden voor sneeuwschoentoeren is Willingen bovendien een interessante bestemming voor noordse wintersporters.

Wie zonder ski en schaats van het winterse landschap wil genieten, kan uit de verschillende geruimde winterwandelroutes (rond 30km) kiezen. Daar bovenop komen indoor-ijsbaan, meerdere rodelpistes met rodelliften, arrensledetochten, moderne skischolen en skiverhuurbedrijven evenals 4 grote kinderlanden.

Het grote voordeel van Willingen ten opzichte van andere wintersportbestemmingen is dat het skigebied direct aan grenst aan het winkel/uitgaansgebied. Daarbij komt nog een vrolijke aprés-ski-cultuur in diverse skihutten en vele horecagelegenheden.

http://www.winterpark-willingen.info/uploads/pics/Sonnenlift2012-01.jpg http://www.winterpark-willingen.info/uploads/pics/Kabinenbahn.jpg http://www.winterpark-willingen.info/uploads/pics/SkihangFlutlicht.jpg

Sociaal: