Mountainbiken

http://www.willingen.de/uploads/pics/HF_Volker1_04.jpg  http://www.biken-willingen.de/uploads/pics/HF_Ankunft-Kreuz1_01.jpg  http://www.biken-willingen.de/uploads/pics/HF_Hochheideturm-Pause_01.jpg 

Willingen mag met recht het mountainbike centrum in het Sauerland worden genoemd. U beleeft het hele mountainbike spectrum in de Willinger Bike-Welt. Tijdens een lichte familieroute met een overzichtelijke lengte de omgeving ontdekken, de conditionele uitdaging van een lange toer door het Sauerland aangaan of de lokroep van de technische trails volgen; in Willingen en omgeving heeft u alle mogelijkheden.

In totaal 250 kilometer afwisselende routes lopen door het Sauerland en Upland met de heuvels en bergen, over open hoogvlaktes en dichte bossen, door mooie dalen en groene weides. In totaal 12 mountainbike routes tussen de 18 en 98 kilometer wachten erop door u ontdekt te worden. Vele hiervan zijn volledig bewegwijzerd en maken deel uit van de Bike Arena Sauerland, een landelijk routenetwerk voor mountainbikers.

Absoluut gevorderden en profs geven het wereldbeker downhill-parcours alle voldoening. In 2005 werd op dit parcours de MTB –wereldbeker, samen met de four-cross en de cross-country, gehouden. Sindsdien komen elk jaar in juni de beste downhillers van de wereld bij het "Wheels of Speed" – als onderdeel van het Bike Festival bij elkaar om elkaar als de snelste mountainbiker bij de berg afwaartse run van de Ettelsberg te bevechten. Voor een gemakkelijk transport bergopwaarts zorgt sinds 2008 de zeer moderne Ettelsberg-gondellift.

Meer info op www.biken-willingen.de

http://www.diemelsee.de/typo3temp/pics/bd89083d0e.jpg

Sociaal: